> Илюстрация11 лица с повече от две  висящи производства са

...
> Илюстрация11 лица с повече от две  висящи производства са
Коментари Харесай

Сред задържаните при спецакция на полицията във Варненско има непълнолетен с актив от 4 висящи дела

 > Илюстрация11 лица с повече от две  висящи производства са открити по разпоредена от основния прокурор Иван Гешев профилирана интервенция във Варненска област, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Осъществяването на положително съдействие сред органите на локалната власт и полицията, а оттова и с прокуратурата, може да реши проблемите с битовата престъпност по места. Това съобщи на среща с кметовете на град Белослав и село Синдел основният прокурор на Република България Иван Гешев. Той бе там дружно с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Данаил Пашов. 

В рамките на тридневната профилирана полицейска интервенция, която се организира по предписание на основния прокурор от петък, са открити и издирени лица, против които се водят по повече от две досъдебни производства. Тя е по направление противопоставяне на битовата престъпност и закононарушенията по превоза и ще продължи до довечера.   

Операциите против битовата престъпност стават регулярни, разгласи още във Варна основният прокурор Иван Гешев и ще бъдат провеждани в цялата страна.  В средата на януари на обвинител №1 разпореди на административните ръководители на прокуратурите изключителна инспекция на следствията против обвинени с две и повече досъдебни производства за надзор и срочното им привършване.

По време на масираната полицейска интервенция в Белослав и Синдел са тествани над 380 лица и 240 автомобила. Изградени са били шест контролно-пропускателни пункта на територията на двете обитаеми места. Установени и арестувани са осем лица от активния  престъпен контингент, които са отведени в полицейските ръководства.

Срещу две лица, едното от които е малолетно, ще бъдат формирани досъдебни производства за незаконно лишаване на автомобил и за кражба. Единият от арестуваните е с 9 висящи каузи, а в " актива “ на малолетния са четири.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР